OK TRIAN 1.a i FM-stafetten

12.06.2017 kl. 06:34
På veckoslutet kördes FM-tävlingarna i medeldistans och stafett i Kouvola.

Fotografierna : Eva-Maria Lindahl
Text: Anne-Maj Blomster

På lördagens medeldistans tog Anders Blomster silver i H21. För bronsplaceringarna svarade  Otto Lintula i H 15 samt Patric Östergård i H50.

På söndagen fortsatte det i samma  terräng med par-sprint-stafett.

Jesper Lindahl  körde i H21 tillsammans med  Anders Blomster. Tobias Ekholm  och Emil Lönnstöm cyklade i H20.

Jesper startade och kom först till växlingen och Anders körde iväg  med nästan en minuts försprång. Anders  gjorde ett lugnt och säkert lopp och försprånget till nästa växte aningen. Efter Jespers följande etapp hade försprånget vuxit till ca  två minuter.  Försprånget lyckades de hålla ända till slutet, trots att de hade hårda medtävlare som tex Kankaapään suunnistajas Pekka Niemi som vann medeldistansen  på lördagen.

Även det yngre herrlaget klarade sig bra.  Till den första växlingen kom Tobias  som trea. Emil lyckades lyfta placeringen så att de vid andra växlingen var några sekunder för det tredje laget.   Efter det höll de fint andra plats ända till slutet av tävlingen.

http://kouvolansuunnistajat.fi/kilpailu/sm-pyorasuunnistus-2017/

http://www.suunnistusliitto.fi/2017/06/koovee-ylivoimaiseen-voittoon-pyorasuunnistuksen-sm-viestissa/ http://www.suunnistusliitto.fi/2017/06/antonia-haga-suvereeniin-sm-keskimatkan-mestaruuteen/

Mirva Krum
 
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport