Jukola 2019

10.06.2019 kl. 08:00
Kangasala-Jukola 2019 (päivitetty 18.6. klo 10.00)

Pekan tarinaa Kangasala-Jukolasta.

Kartat löytyvät Simosaksilta ja niitä voi siis kysellä niin Ovelta kuin Niinalta.

 

Stora Tuna OK suunnisti Kangasala-Jukolan voittoon

Historiansa suurin ja järjestyksessään 71. Jukolan viesti päättyi Kangasalan Heponiemessä varhain sunnuntaiaamulla ruotsalaisen Stora Tuna OK:n seurahistoriansa ensimmäiseen voittoon erittäin vaiherikkaiden yön tapahtumien jälkeen. Veljesseitsikko Jesper Svensk, Henrik Johannesson, Olle Kalered, Joakim Svensk, Viktor Svensk, Anton Sjökvist ja Emil Svensk teki tasaisen varmaa työtä ja kukisti toiseksi sijoittuneen norjalaisen IL Tyrvingin kahdella minuutilla. Joukkueen voiton erityisyyttä korosti se, että joukkueessa juoksi neljä Svenskin veljestä. Tampereen Pyrintö oli paras suomalainen joukkue myös Jukolan viestissä. Joukkueen sijoitus kolmas, oli sama, jonka pyrinnön naiset saavuttivat lauantaina Venlojen viestissä. Pyrinnön joukkueessa suunnistivat porvoolaistaustainen Otto Simosas, Severi Kymäläinen, Elias Kuukka, ruotsalainen Johan Runesson, Aleksi Niemi ja ankkurina sveitsiläinen Floriand Howald.

Tampereen Pyrintö taisteli parhaista sijoituksista läpi kilpailun ja ero kärkeen oli enimmillään toisella osuudella, hiukan yli kaksi minuuttia - sama kuin lopulta maalissa. Tamperelaiset ottivat kilpailun ohjat käsiinsä neljännellä osuudella Johan Runessonin hienolla juoksulla ja nuori Mikko Eerola piti joukkueen kärjessä vielä viidennellä osuudella. Toiseksi viimeisellä osuudella Aleksi Niemi suunnisti alkuun varmasti, kunnes isompi lähes kahden minuutin pummi maksoi jopa Jukola-voiton. IL Tyrving ja Stora Tuna ajoivat tamperelaisen kiinni ja vaihtoon kärkikolmikko tuli samanaikaisesti.

Ankkuriosuudella Ruotsin maajoukkuemies Emil Svensk otti nopeasti vetovastuun ja muiden joukkueiden pienet virheet kasvattivat kärkijoukkueen eroa muihin. Svensk onnistui pitämään pään kylmänä loppuun asti ja näin ruotsalaiset pääsivät juhlimaan voittoa. IL Tyrvingin Sveitsin maajoukkuemies Matthias Kyburz selätti ankkuriosuudella toisen sveitsiläisen Howaldin ja näin IL Tyrving saavutti historian parhaan Jukolan viestin sijoituksen. Norjalaisten ero voittajiin oli maalissa 2.24. Tamperelaisilla sen sijaan jäi hopeasijaan kirittävää vain yhdeksän sekuntia. Neljännen ja viidennen sijan veivät ruotsalaiset OK Linne ja IFK Göteborg, jolla oli ennakkosuosikin viitta yllään mutta joka joutui lähetään kisaan loukkaantumisten takia ilman kovia tykkejään Fredrik Bakkmania ja Eskil Kinnebergiä. Suomalaista toiseksi parhaana maalissa oli joensuulainen Kalevan Rasti juuri ennen tamperelaista viime vuoden Jukola-voittajaa Kooveeta. Kymppisakkiin mahtui suomalaista vielä kahdeksanneksi sijoittunut Paimion Rasti ja kymmentenä Turun Metsänkävijät. Jukolan yö oli tapahtumarikas ja moni huippuseura epäonnistui pahasti jollain yöosuudella. Näin kävi mm. viestin kärkikahinoihin veikkailuista seuroista Halden SK:lle neljännellä osuudella ja OK Ravinenille, jonka brittisuunnistaja jäi avausosuudella kärjestä lähes 22 minuuttia.

Tampereen Pyrinnön avausosuuden suunnistanut OK Orientissa ja OK Trianissa suunnistusoppinsa saanut Otto Simosas teki jäätävän varman suorituksen  11 km:n osuudella ollen vaihdossa vain 25 sekuntia kärjen perässä. Viime vuoden Jukolan avausosuudella kohdalle osunut jalkavamma ei kummitellut Simosasin ajatuksissa, vaan maajoukkueessakin esiintynyt taitava suunnistaja hallitsi hyvin kovat viestiavaajan paineet. - Rajun alkukiihdytyksen jälkeen meno metsässä tasaantui nopeasti. Olin koko ajan aivan kärjen takana ja pystyin kontrolloimaan suunnistusta mukavalla matkavauhdilla, Simosas kertasi avausosuuden tapahtumia. - Tämä on ehdottomasti oman uran tähän mennessä hienoimpia hetkiä. On hienoa olla osa näin hyvää ja taitavaa joukkuetta, tamperelaisten upeasta suorituksesta iloinnut Simosas totesi haastattelun lopuksi.

Viimevuotisessa Lahti-Hollola Jukolassa sijalle 51 suunnistanut OK Trianin miesten ykkösjoukkue oli nyt toistamiseen samalla sijalla. Avausosuudelle kaavailtu vahva viestialoittaja Mikael Fabritius loukkaantui lievästi Jukolaa edeltävällä viikolla ja suunnisti näin ollen lyhyemmän neljännen osuuden. Avausosuudella paikannut Jani Virta teki sen verran virheitä, että vaihtoi vasta sijalla 128. Topi Penttinen suunnisti toisen osuuden erinomaisesti nostaen seuransa sijalle 64, jonka Jörgen Wickholm rajulla 13 k:n pitkällä yöosuudella hyvin piti. Aamun alkaessa valjeta Mikael Fabritius tykitti neljännen osuuden erittäin hyvin ja nosti OK Trianin jo sijalle 44. Nuori Emil Sevelius ei aivan pystynyt pitämään tuota sijaa ja vaihtoi kokeneelle  Petteri Muukkoselle sijalla 52. Muukkonen ei ollut aivan parhaimmillaan eikä pystynyt parantamaan sijoitusta. Ankkuriosuuden 13 km:llä Topi Hasu teki tasaisen suorituksen ja toi seuransa Jukolan viestin maaliin sijalla 51. OK Trianin kakkosjoukkue Victor Mansnerin ankkuroimana oli sijalla 142 ja kolmosjoukkue Leevi Liukkosen ankkuroimana sijalla 317.

Venlojen viesti norjalaisjuhlaa

Lauantai-iltapäivällä suunnistetun 42. Venlojen viestin voiton vei norjalainen Fredrikstadt SK:n joukkueella Marianne Riddervold Kahrs, Marie Olaussen, Marianne Andersen ja Kamilla Olaussen. Viesti huipentui odotetusti lähes 8 km:n ankkuriosuudella, jossa norjalaisten Kamilla Olaussen ankkuriosuuden huippusuorituksellaan ohitti väkisin viestin edelliset osuudet kärjessä kulkeneen IFK Göteborgin Sara Hagströmin. Ratkaisu nähtiin radan vaativimmilla rastiväleillä, joissa Olaussen valitsi hieman epävarmasti suunnistanutta ruotsalaista paremmat reitinvalinnat. Hagström ylitti maaliviivan lopulta toisena mutta jo 3.40 norjalaiselle jääneenä. IFK Göteborgin joukkueessa muilla osuuksilla suunnistivat Miri Thrane Ödum, suomalainen Kirsi Nurmi ja Elin Månsson. Kolmanneksi viestissä sijoittui parhaana suomalaisjoukkueena Tampereen Pyrintö joukkueella Lotta Karhola, Simona Aebersold, Saila Kinni ja Venla Harju. Tamperelaiset menettivät mahdollisuudet voittoon kotimaastoissaan jo avausosuudella, kun Karhola pummasi jo ensimmäisiä rasteja pahasti ja vaihtoi vasta sijalla 78 lähes kuusi minuuttia kärjen takana. Sveitsiläinen Aebersold tykkijuoksullaan toi Tampereen Punakoneen takaisin kärkitaistoihin nostaen seuransa jo kuudenneksi. Maajoukkuenaiset Kinni ja Harju varmoilla suunnistuksillaan paransivat sijoituksen kolmanneksi ja kaukana ei ollut kakkossijakaan, sillä Harju oli maalissa vain 20 sekuntia Hagströmin jälkeen.

Venlojen viestin neljäs oli ruotsalainen Alfta Ösa OK, viides Nydalens SK ja kuudes Halden SK suomalaisen maajoukkuenaisen Marika Teinin ankkuroimana. Kymppisakkiin suomalaisseuroista mahtuivat seitsemänneksi sijoittunut oululainen SK Pohjantähti ja kymmenenneksi upeasti nousujohteisen suorituksen tehnyt Lahden Suunnistajat edelleen kovaa kulkevan ja huippuajan juosseen Minna Kaupin ankkuroimana. Viime vuoden Venlavoittaja Stora Tuna OK ei päässyt hyödyntämään maailman parhaan naissuunnistaja Tove Alexanderssonin hurjaa juoksuvoimaa, kun se menetti otteen kärkisijoihin jo avausosuuden isoihin pummeihin. Ankkureiden kovimman ajan tykittänyt Alexandersson toi seuransa maaliin sijalla 13. Erinomaisesta suoritukseen ylsi suomalaisista seuroista myös Pargas IF, joka joukkueella Yvonne Gunell, Ida-Marie Cederberg, Alexandra Enlund ja Amy Nymalm oli maalissa upeasti sijalla 15. OK Trianin ykkösjoukkueen Heidi Liljeström, Anna-Sofia Marila, Päivi Julku ja Anna Ellfors sijoitus oli 163.

_________________________________________________

Jukola-info

Jukola majoitusalue
Majoitusalue sijaitsee aivan Heposeläntied vieressä. Kaikki majoitusalueet sijaitsevat pellolla. 
Majoituspaikkamme: MF 02, 03, 05 ja 06 (vierekkäiset 10x10 alueet). Etäisyys vaihto- ja maalialueelle 700 metriä

 

Seuran tuulisuoja- ja huoltoalue sijaitsee sopivasti majoitusalueen ja lähtö-/maalialuen välissä. Tuulisuoja-alueen numerot ovat S138-141. Etäisyys vaihto-ja maalialueelle 100m

 

VENLA -joukkueet 2019

TRIAN 1, nr 104

1. Heidi Liljeström
2. Anna-Sofia Marila
3. Päivi Julku
4. Anna Elffors

TRIAN 2, nr 156

1. Jannica Lindahl
2. Venla Silvennoinen
3. Sandra Isoniemi
4. Sofia Nordgren

TRIAN 3, nr 290

1. Sanna Nuottajärvi
2. Niina Juva
3. Charlotta Linnaila
4. Johanna von Frenckell

TRIAN 4, nr 440

1. Karoliina Martikainen
2. Kristiina Martikainen
3. Tuulia Kivistö
4. Antonia Holmgren

TRIAN 5, nr 765

1. Nadja Sundström
2. Ulrica Holmgren
3. Caroline Holmgren
4. Henrika Ylirisku

TRIAN 6, nr 592

1. Emma Simosas
2. Emmi Hasu
3. Iina Hasu
4. Tricia Nordström

TRIAN 7, nr 336

1. Terése Hagman
2. Nina Simosas
3. Ann-Sofi Pitkänen
4. Marlene Grönqvist-Lönnström

TRIAN 8, nr 457

1. Milla Laurila
2. Kirsi Lintula
3. Inga-Lill Åberg
4. Anneli Laurila

TRIAN 9, nr 823

1. Anna Virtanen
2. Heidi Heikkilä
3. Elisa Varkemaa
4. Anne Korhonen

TRIAN 10, nr 599

1. Leila Seppänen
2. Tuula Lallo
3. Virpi Varjolaakso
4. Sanna Lousio

TRIAN 11, nr 1304

1. Petra Wickholm
2. Jurate Uleviciene
3. Rita Wickholm
4. Mirva Krum

TRIAN 12, nr 777

1. Inka Kettumäki
2. Leni Windahl
3. Agneta Boxström
4. Frida Wickholm

_________________________________________________

JUKOLA -joukkueet

TRIAN 1, nr 22

1 Mikael Fabritius
2 Topi Penttinen
3 Jörgen Wickholm
4 Jani Virta
5 Emil Sevelius
6 Petteri Muukkonen
7 Topi Hasu

TRIAN 2, nr 62

1 Kasper Reijonen
2 Daniel Blomster
3 Mikael Salo
4 Otto Sund
5 Simo Hasu
6 Kristian Salo
7 Viktor Mansner

TRIAN 3, nr 281

1 Marcus Kopra
2 Elis Johansson
3 Tobias Ekholm
4 Alec Still
5 Simon Nordgren
6 Eetu Liukkonen
7 Leevi Liukkonen

TRIAN 4 nr  531

1 Fredrik Blomster
2 Pasi Liitiäinen
3 Sören Sundblom
4 Pekka Vuorinen
5 Otto Lintula
6 Tim Kankfelt
7 Christoffer Mikander

TRIAN 5 nr 498

1 Hannes Vickholm
2 Lars-Johan Ahlqvist
3 Joonas Pääkkönen
4 Patric Starck
5 Max Määttä
6 Peter Stenbäck
7 Mathias Karlå

TRIAN 6, nr 853

1 Benjamin Holmgren
2 Heikki Frilander
3 Jan Alden
4 Magnus Engblom
5 Rainer Ståhl
6 Jari Johansson
7 Mika Määttä

TRIAN 7, 1471

1 Stefan Borgman
2 Anders Ingman
3 Mikaela Borgman
4 Ingemar Borgman
5 Linda Borgman
6 Christa Borgman
7 Cecilia Borgman

TRIAN 8, nr 1167

1 Algot Silvennoinen
2 Ove Simosas
3 Vesa Isoniemi
4 Alf Krogell
5 Tom Sundbäck
6 Magnus Ådahl
7 Mikko Torro

TRIAN 9, nr 1345

1 Kimmo Kopra
2 Anders Lindahl
3 Mika Vilen
4 Reijo Liitiäinen
5 Paul Vepsänrepo
6 Kari Hokka
7 Mikko Reitti

TRIAN 10, 634

1 Janne Erlund
2 Mikael Ingman
3 Mikael Sundström
4 Stefan Karlsson
5 Niklas Majander
6 Charlotta Pihlflykt
7 Ben Wickholm

TRIAN 11, 1237

1 V-P Laasonen
2 Svante Nilsson
3 Teemu Silvennoinen
4 Veikka Lintula
5 Martin Wickholm
6 Jari Pullinen
7 Tobias Martin

varalla: Risto Säynäväjärvi, 

_________________________________________________

 

JUKOLA-BUSSI

Bussi 1. la 15.6. aamupäivä MENO

1) Meno aamupäivä (Venlojen viestin lähtöön perillä) 
lähtö Porvoo klo 9.00 (Kuninkaanportti), Söderkulla 9:20 (Opintie), Nikkilä 9:40 (Vanha Kirkko), Kangasala 11:40 
(25/50) 
(Agneta Boxström, Anna Elffors, Sandra Isoniemi, Päivi Julku, Mathias Karlå, Inka Kettumäki, Äiti Kettumäki, Mirva Krum, Veli-Pekka Laasonen, Viivi Laasonen, Lotta Laasonen, Leena-Kaisa Laasonen, Kirsi Lintula, Joonas Pääkkönen, Leila Seppänen, Venla Silvennoinen, Risto Säynäväjärvi, Rita Wickholm, Petra Wickholm, Leni Windahl, Frida Wickhom, Hannu Fabritius , Jurate Uleviciene, Saga Wickhom, Mikko Torro)

Kuljettajana: Kasper / 040 7457 058

 

Bussi 2. la 15.6. iltapäivä MENO

2) Meno iltapäivä 
lähtö Porvoo (Kuninkaanportti) klo 17.30, Söderkulla (Opintie) 17:50, Nikkilä (Vanha kirkko) 18:10, Kangasala 20:00 
(10/30) 
(Kari Hokka, Leevi Liukkonen, Eetu Liukkonen, Lotta Pihlflyckt, Alec Still, Martin Wickholm, Magnus Ådahl, Tobias Ekholm, Niklas Majander, Tindra Majander)

Kuljettajana: Johnny / 040 532 2492

 

Bussi 3. la 15.6. ilta PALUU

3) Paluu ilta 
Lähtö Kangasala n klo 21:30 
(15/30) 
(Agneta Boxström, Anna Elffors, Marlene Grönqvist-Lönnström, Ann-Sofi Pitkänen, Terése Hagman, Inka Kettumäki, Äiti Kettumäki, Mirva Krum, Leila Seppänen, Rita Wickholm, Petra Wickholm, Leni Windahl, Frida Wickhom, Jurate Uleviciene, Saga Wickhom, )

Kuljettajana: Johnny / 040 532 2492

 

Bussi 4. su 16.6. iltapäivä PALUU

4) Paluu iltapäivä 
Lähtö Kangasalta n klo 13 
(20/30) 
(Kari Hokka, Mathias Karlå, Veli-Pekka Laasonen, Viivi Laasonen, Lotta Laasonen, Leena-Kaisa Laasonen, Leevi Liukkonen, Eetu Liukkonen, Lotta Pihlflyckt, Joonas Pääkkönen, Alec Still, Sören Sundblom, Risto Säynäväjärvi, Magnus Ådahl, Hannu Fabritius, Tobias Ekholm, Niklas Majander, Tindra Majander, Mikko Torro, Martin Wickholm )

Kuljettajana: Leif / 0400 718 148

_________________________________________________

 

Nu skall alla med till Jukola- och Venla-stafetten! OK Trian har i år anmält elva Jukola- och tolv Venla-lag till Kangasala-Jukola 16.-16.6. Vid behov anmäler vi flera lag.

Anmälning:
Anmäl ditt intresse till stafetterna
i Irma eller till Mikko (Jukola),  mikko.reitti@oktrian.fi 044-5805455 eller till Rita (Venla) rita.wickholm@gmail.com 050-5758707. Meddela på samma gång eventuella önskemål angående etapp och lagkamrater.

Busstransport:
I år arrangerar vi busstransport till tävlingen. Anmäl via Nimenhuuto. Vi har planerat att åka med två bussar. Den första på lördag morgon och den andra på lördag kväll. Hem åker vi på lördag kväll eller på söndag efter tävlingen.

Ansvarspersoner för de olika lagen;

Jukola-lagen 1-3 Ove Simosas, ove.simosas@revir.org, 0400-434459
Jukola-lagen 4-9 Thomas Nyholm, thomasnyholm62@gmail.com, 040-4501766

Venla-lagen 1-2 Ove Simosas, ove.simosas@revir.org, 0400-434459
Venla-lagen 3-12 Rita Wickholm, rita.wickholm@gmail.com, 050-5758707

 

Moi!

Nyt kaikki mukaan Jukolan ja Venlojen viestiin! OK Trian on tänä vuonna ilmoittanut yksitoista (11) Jukola- ja kaksitoista (12) Venla-joukkuetta Kangasala-Jukolaan 15-16.6.

Ilmoittautuminen:
Ilmoita kiinnostuksesi viesteihin Irmassa tai Mikolle (Jukola) mikko.reitti@oktrian.fi 044-5805455 tai Ritalle (Venlat) rita.wickholm@gmail.com, 050-5758707. Ilmoita samalla mahdollisista osuus toivomuksista ja joukkuekavereista.

Yhteiskuljetus:
Tänä vuonna järjestämme myös yhteiskyydit Kangasala-Jukolaan. Meno lauantaina aamupäivällä tai illalla ja paluu joko lauantaina illalla tai sunnuntaina kisojen päätyttyä. Ilmoittautumiset Nimenhuutoon.

Joukkouiden vastuuhenkilöt;

Jukola-joukkueet 1-3 Ove Simosas, ove.simosas@revir.org, 0400-434459
Jukola-joukkueet 4-9 Thomas Nyholm, thomasnyholm62@gmail.com, 040-4501766

Venla-lagen 1-2 Ove Simosas, ove.simosas@revir.org, 0400-434459 
Venla-joukkueet 3-12 Rita Wickholm, rita.wickholm@gmail.com, 050-5758707

 

Tähän tiedotteeseen päivitämme tietoja tulevasta Jukolasta.

Ilmoittautuneet Venlat (48/48) (päivitetty 22.5. klo 16.00

Boxström Agneta
Elffors Anna
von Frenckell Johanna
Grönqvist-Lönnström Marlene
Hasu Iina
Hasu Emmi
Hagman Terese
Heikkilä Heidi
Holmgren Caroline
Holmgren Ulrica
Holmgren Antonia
Isoniemi Sandra
Juva Niina
Julku Päivi
Kettumäki Inka
Kivistö Tuulia
Korhonen Anne
Krum Mirva
Lallo Tuula
Laurila Milla
Laurila Anneli
Lindahl Jannica
Linnaila Charlotta
Lintula Kirsi
Liljeström Heidi
Lousio Sanna
Marila Anna-Sofia
Martikainen Karoliina
Martikainen Kristiina
Nuottajärvi Sanna
Nordström Tricia
Nordgren Sofia
Pitkänen Ann-Sofi
Seppänen Leila
Sivennoinen Venla
Simosas Nina
Simosas Emma
Sundström Nadja
Uleviciene Jurate
Varkemaa Elisa
Varjolaakso Virpi
Virtanen Anna
Windahl Leni
Wickholm Rita
Wickholm Frida
Wickholm Petra
Ylirisku Henrika
Åberg Inga-Lill

 

 

Ilmoittautuneet Jukola (77/77) (päivitetty 3.6. klo 10.00)

Ahlqvist Lars-Johan
Alden Jan
Blomster Fredrik
Borgman Stefan
Borgman Mikaela
Borgman Ingemar
Borgman Linda
Borgman Christa
Borgman Cecilia
Blomster Daniel
Engblom Magnus
Ekholm Tobias
Erlund Janne
Fabritius Erik
Fabritius Mikael
Frilander Heikki
Hasu Topi
Hasu Simo
Hokka Kari
Holmgren Benjamin
Ingman Anders
Ingman Mikael
Isoniemi Vesa
Johansson Eelis
Johansson Jari
Kankfelt Tim
Karlsson Stefan
Karlå Mathias
Kopra Kimmo
Kopra Markus
Krogell Alf
Laasonen Veli-Pekka
Liitiäinen Pasi
Liitiäinen Reijo
Lindahl Anders
Lintula Otto
Liukkonen Leevi
Liukkonen Eetu
Mansner Victor
Majander Niklas
Mikander Christopfer 
Muukkonen Petteri
Määttä Max
Määttä Mika
Nilsson Svante
Nordgren Simon
Penttinen Topi
Pihlflyckt Charlotta
Pullinen Jari
Pääkkönen Joonas
Reijonen Kasperi
Reijonen Oskari
Reitti Mikko
Stark Patrik
Salo Kristian
Salo Mikael
Sevelius Emil
Simosas Ove
Silvennoinen Teemu
Silvennoinen Algot
Sund Otto
Sundblom Sören
Sundström Mikael
Sundback Tom
Still Alec
Ståhl Rainer
Wester Sebastian
Wickholm Ben
Wickholm Jörgen 
Wickholm Martin
Vepsänrepo Paul
Vilen Mika
Vickholm Hannes
Virta Jani
Vuorinen Pekka
Ylirisku Pasi
Ådahl Magnus
Stenback Peter

 

 

Mikko Reitti
 
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport