Sami Sillmanista Trianin uusi puheenjohtaja

30.11.2018 kl. 09:30
Sami Sillman ottaa vetovastuun OK Trianin puheenjohtajana, Jari Johanssonen väistyessä sivummalle.

Suunnistuksen erikoisseura OK Trian on valinnut seuran uudeksi puheenjohtajaksi Sipoolaisen Sami Sillmanin. Sillman ottaa seuran vetovastuun Trianin alkutaipaleen ajan puheenjohtajana toimineelta Jari Johanssonilta. Johanssonin aikakaudella on tapahtunut paljon. Isoin työ oli juurruttaa trianilaisuus Itä-Uudellemaalle uuden seuran syntymisen myötä. Akilles OK:n, OK Orientin ja Sibbo-Vargarnan suunnistusjaostojen yhteen liittäminen oli haaste, mutta joka toi tullessaan paljon uutta virtaa alueelle.

- Olen todella iloinen ja tyytyväinen, että olemme näiden neljän vuoden aikana saaneet rakennettua hienon uuden seuran, jolla on oma vahva seuraidentiteetti. Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, miten väki on lähtenyt rakentamaan yhdessä uutta seuraa. Parasta seurassa ovat ilman muuta ihmiset ja se henki, jolla teemme seuratyötä. Vaikka toimimme todella laajalla alueella ja toimintaa on paljon, olemme onnistuneet säilyttämään pienen seuran identiteetin ja yhteisöllisyyden, summaa Johansson kulunutta neljää vuotta.

Seura on myös vakiinnuttanut paikkansa arvostettuna kilpailujen järjestäjänä. Takana ovat useammat suunnistuksen Huippuliigat, Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut, Nuorten Jukola sekä useat perinteiset tapahtumat. Merkkinä tästä Trian sai järjestettäväkseen vuoden 2022 Jukolan viestin. Urheilullisesti seura on myös mennyt eteenpäin, vaikka takaiskujakin on koettu.

- Suhteutettuna seuramme kokoon olemme olleet erittäin hyvin menestynyt seura, kun sitä mitataan SM-mitalein, maajoukkuepaikoin tai viestimenestyksellä. Olemme synnyttäneet toimivan organisaation, josta merkkinä on mm. toiminnanjohtajamalliin siirtyminen ensimmäisenä suunnistusseurana Suomessa. Seuran toiminta on vakaalla pohjalla, ja on hieno saada Samin kaltainen osaaja johtamaan seuraamme uusille rasteille. Sami on juuri nyt se henkilö, joka tuo johtajuutta ja kokemusta seuran vetämiseen, joten hyvillä mielin jätän tehtävän Samille, kertaa Jari Johansson puheenjohtajuuden siirtyessä Sillmanille.

Sillman on ollut aktiivisesti mukana suunnistustoiminnassa lähes koko ikänsä. 80-luvun alkupuolella oravapolkutoiminnan kautta SV:n toimintaan mukaan tullut Sillman on aktiivi kilpasuunnistajauran jälkeen toiminut SV:n hallituksessa ja myös Trian toiminnassa sen alusta alkaen. 5 henkisen moniurheilullisen perheen isänä hän tietää mikä on suunnistuksen asema muiden lajien joukossa ja tunnistaa lajin vahvuudet ja heikkoudet.

- On tunnustettava, että Jarin rooli Trianin alkutaipaleella on ollut todella merkittävä. Samaan hengenvetoon on todettava, että aivan yhtä paljon aikaa en pysty seuratyölle antamaan, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö antaisi kaikkeani toiminnan kehittämiseksi ja seuran eteenpäin viemiseksi, kiittelee Sillman. – Oman näköisesti eteenpäin. Se tarkoittaa mm. sitä, että pyrimme jatkossa entistä tehokkaammin käyttää kaikkien osaamista ja resursseja seuran kehittämisessä. Haluan kuunnella ja ottaa huomioon kentän toiveita seuratoiminnasta, mutta samalla haastaa kaikkia pistämään itsensä edes vähän likoon seuratoiminnan eteen. Kun hieman antaa voi saada todella paljon, summaan Sillman ajatuksiaan.

Seuran kuluva kausi on lähtenyt hienosti käyntiin ja harjoituksissa on käynyt hyvin osallistujia. Viikoittaiset harjoitukset tarvitsevat kuitenkin myös tekijöitä ja siinä riittää vielä haastetta. Seuran tavoitteena onkin jatkossa saada aktivoitua tekijöitä laajalla rintamalla, jolloin yksittäisen vetäjän taakka ei kasva liian suureksi.

- Talvikausi on meillä iso haaste. Kesällä toiminta on monella tapaa todella aktiivista, mutta syksyn tullen tulee helposti pieni väsähdys hektisen kesäkauden jälkeen. Vaatiikin paljon työtä, että jaksamme käydä harjoituksissa ja tehdä harjoituksia myös talvikaudella. Tässä voimme vielä parantaa, toteaa Sami Sillman, OK Trianin uusi puheenjohtaja.

Mikko Reitti
 
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport