Trian upeasti Halikko-viestissä kolmas!

14.10.2018 kl. 19:14
Viestisuunnistuskausi päättyi upeasti Halikkoviestin kolmos sijaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trian vastasi nyt jo 30. kerran juostun 15-osuuksisen suunnistuskauden päätösviestin suurimmasta yllätyksestä napaten historiansa parhaan viestisijoituksensa. Huippusijoituksen takuuna olivat tasaiset suoritukset kaikilla osuuksilla. Lähes 100 joukkueen suurviestin voittoon juoksi Paimion Rasti pari minuuttia ennen toiseksi sijoittunutta Helsingin Suunnistajien joukkuetta. OK Trian ylitti maaliviivan reilut neljä minuuttia helsinkiläisten jälkeen. Neljäs oli joensuulainen Kalevan Rasti ja viides lohjalainen Hiidenkiertäjät. Halikon Salakallion yllättävän vaativaksi osoittautunut avokalliomaasto osoittautui yllättävän haasteelliseksi ja kisan aikana nähtiinkin paljon isoja virheitä ja hylkäyksiä väärillä rasteilla käyntien vuoksi. 

Viestin avasi Topi Hasu ollen vaihdossa sijalla 22. Kolmen suunnistajan kakkososuudella nuori Eelis Johansson sekä kokeneet Simo Hasu ja Mikko Reitti nostivat varmoilla suorituksillaan Trianin värit jo sijalle 9. Kolmannella osuudella Trianilla oli tulessa naiset ja kolmikko Saga Wickholm, Terese Hagman ja Anna-Sofia Marila ei vastuuta vältellyt. Vaihtosija oli  tässä vaiheessa viestiä jo 7. Neljännellä osuudella nuoret Marcus Kopra ja Oskari Reijonen ikämies Pekka Vuorisen kanssa tekivät lähes virheettömät suoritukset ja toivat seuran värit vaihtoon kolmantena heti toisena edenneen Helsingin Suunnistajien takana. Samalla osuudella koettiin dramatiikkaa kun ylivoimasesti kärjessä edennyt MS Parma hylättiin.  Kohti viestivoittoa tässä vaiheessa siirtynyt Paimion Rasti viiletti jo lähes kuusi minuuttia Trianin edellä. Viides osuus oli edelleen kolmen suunnistajan osuus ja siinä Trianin eliittisuunnistajat Tobias Henriksson, Jörgen Wickholm ja Petteri Muukkonen erinomaisten suunnistustensa myötä iskivät aivan helsinkiläisten kantaan ja petasivat näin loistavat asemat päätösosuuksille ja seuransa huippusijoitukselle.

Viimeisille yksilöosuuksille lähdettiin hienoista asemista. 14. osuudella  Katja von Schoultz kesti upeasti takaa-ajajien rynnistyksen ja vaihtoi Topi Penttisen ankkuriosuudelle edelleen kolmantena vain 50 sekuntia viikko takaperin 25-mannan avausosuuden voittaneen Helsingin Suunnistajien Pihla Otsamon takana. Penttisen edellä päätösosuutta vei helsinkiläisistä maajoukkuemies Olli Ojanaho, joka ankkureista kovimman osuusajan suunnistaneena ei päästänyt Penttistä iskuetäisyydelle. Penttinen puolestaan kasvatti eroa neljäntenä edenneeseen Kalevan Rastiin ja sai tuuletella joukkuekavereiden kanssa historiallista sijoitusta loppusuoralla rennoin mielin.

- Viestikausi on sujunut meiltä odotuksiin nähden hieman alakanttiin, joten tämä kolmas sija oli mukava yllätys ja positiivinen kauden päätös, toiminnanjohtaja Mikko Reitti kommentoi OK Trianin kilpailua. – Hienoja suorituksia nuorilta ja ammattimaisen varmoja kokeneemmilta. Maasto oli suunnistusteknisesti vaativa ja oli hienoa nähdä, että sellaisessa menestyimme. Tästä on hienoa lähetä rakentamaan uutta kautta, Reitti totesi.

Mikko Reitti
 
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport