Trian 30:s 25-Mannassa

09.10.2018 kl. 09:56
Upeassa syyskelissä juostu 25-Manna oli jälleen kerran onnistunut reissu trianilaisilta

OK Trianin ykkösjoukkue suunnisti sijalle 30 perinteisessä viestisuunnistuksen suurtapahtuma 25-mannassa viikonloppuna. Eri ikäluokille suunnattu 25-osuuksinen seuraviesti keräsi jälleen mahtavan osanottajajoukon. Kilpailuun osallistui huikeat 365 joukkuetta ja näin ollen kaikkiaan 9125 suunnistajaa. Niin poika- ja tyttöjunioreista kuin eliitti- ja ikämiessuunnistajistakin koostuvia joukkueita oli Suomesta mukana lähes 70. Maailman parhaiden suunnistajien upeita suorituksia ja jännittäviä vaiheita tarjonnut kisa päättyi lopulta IFK Göteborgin voittoon. Paras suomalaisjoukkue oli toiseksi sijoittunut Tampereen Pyrintö ennen OK Linneetä ja Helsingin Suunnistajia. Kymppisakkiin suomalaisseuroista mahtui vielä maaliviivan kahdeksantena ylittänyt MS Parma.

Viesti avattiin kahdella yhden suunnistajan osuudella ja tällä kertaa ensimmäistä osuutta veivät naissuunnistajat tosi vahvojen nimien voimin. Hienossa 365 suunnistajan yhteislähdössä OK Trianilla tulessa oli hyvän suunnistuskauden tehnyt Katja von Schoultz, joka tuli vaihtoon 2.50 kärjen takana sijan ollessa 48. Avausosuuden kuningatar oli ennakoivasti Helsingin Suunnistajien hienoa loppusijoitusta pedannut Pihla Otsamo, joka virheettömällä suorituksellaan jätti tukun maajoukkuenaisia taakseen. Myös maajoukkuetason suunnistajien tahdittamalla miesten kakkososuudella OK Trianin varmaakin varmemmaksi viestinviejäksi kouliintunut Mikael Fabritius oli jälleen liekeissä ja rutisti osuuden 14. parhaalla ajalla seuransa jo sijalle 24.

 

Kahden henkilökohtaisen osuuden jälkeen oli vuorossa viisi neljän suunnistajan yhteisosuutta, joilla vuorottelivat niin nuoremmat, ikämiehet, naiset kuin mieseliititkin. Kolmannella osuudella Jari ja Eelis Johansson, Mikko Reitti sekä Petteri Muukkonen juoksivat vahvasti nostaen OK Trianin sijoituksen upeasti jo sijalle 23. Muukkosen tykitys oli loistava, sillä tuloksena oli koko osuuden ykkösaika. Nousu jatkui neljännellä osuudella, kun aivan upeasti ja ennakkoluulottomasti suunnistaneet 11-vuotias Saana Kajander ja 12-vuotias Saga Wickholm yhdessä kokeneiden Thomas Nyholmin ja Pekka Vuorisen kanssa ottivat kärkeä kiinni minuutilla ja olivat vaihdossa jo sijalla 18. Jatko-osuuksilla OK Trian keikkui 25 palkittavan parhaan joukkueen joukossa, kun miesten nelikko Daniel Blomster, Emil Sevelius, Topi Hasu ja kokenut Jörgen Wickholm toi OK Trianin vaihtoon kovatasoiselta osuudelta sijalla 26. Kuudennella naisten osuudella Karoliina Martikainen, Inga-Lill Åberg, Antonia Holmgren ja Anna-Sofia Marila, juoksivat myöskin erinomaisesti ja pitivät seuransa samoilla sijoilla. Kun seitsemännellä osuudella Victor Mansner, Simo Hasu, Otto Sund ja Tobias Henriksson tekivät vielä tasaiset suoritukset, 22 suunnistajan suorituksen jälkeen OK Trian oli tiukasti sijalla 26.

Viimeiset kolme osuutta olivat jälleen yhden suunnistajan osuuksia, joilla OK Trianilla oli tulessa Patric Östergård, Päivi Julku sekä ankkurina kovissa viesteissä aina viihtyvä Topi Penttinen. Östergård onnistui hyvin omalla 4 km:n osuudella ja piti trianilaiset sijalla edelleen sijalla 26. Toiseksi viimeisellä naishuippujen osuudella Päivi Julku ei kuitenkaan kovassa seurassa pystynyt vastaamaan kilpasiskojen hurjaan vauhtiin ollen vaihdossa sijalla 33. Penttinen suunnisti kovalla kokemuksellaan virheittä ja ohitti vielä kolme kilpaveljeä tuoden näin ollen OK Trianin ykkösjoukkueen riemukkaasti maaliin sijalla 30. Kauaksi ei jäänyt viime vuotinen OK Trianin sijoitus, sillä Penttinen sai loppukilometrillä jo näköyhteyden edellä menneisiin mutta lopulta sija 25 jäi vaivaisen minuutin päähän. Itäuusmaalaiset onnistuivat vaativassa viestissä saamaan maaliin kaksi kolmesta matkaan startannutta joukkuettaan, sillä kakkosjoukkue oli maalissa sijalla 194 kolmosjoukkueen tultua hylätyksi rastileimauksen puuttumisen takia.

 

Mikko Reitti
 
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport