Jöijelle kultaa ja Kridelle pronssia SM-pitkiltä

28.08.2018 kl. 14:28
Mikkelin SM-pitkiltä matkoilta trianilaisista menestyivät parhaiten Jörjen Wickholm ja Kristian Salo.

OK Trianin suunnistajat ottivat suunnistuksen pitkien matkojen SM-kisoissa sunnuntaina kaksi SM-mitalia. Anttolan Neitvuoren fyysisesti raastavissa ja myös suunnistuksellisesti haastavissa maastoissa käydyssä kisassa Jörgen Wickholm suunnisti SM-kultaa sarjassa H35 ja Kristian Salo sarjassa H16 SM-pronssia.
– Vahva juoksu minulle sopivassa upeassa ja vaativassa maastossa. SM-kulta todella lämmittää mieltä, Jörgen Wickholm tuumaili palkintojen jaon jälkeen.
Sarjassa H16 Kristian Salo kävi kovan kamppailun mitalistaan. Voitto meni kolmen minuutin marginaalilla Kouvolan Suunnistajien todella lahjakkaalle Aaro Ojalalle ja hopea Lounais-Hämeen Rastin Niilo Syrjälälle, joka oli vain 46 sekuntia Saloa nopeampi 7,5 km:n radalla.
– Lauantain karsinnassa juoksu tuntui voimattomalta pienen flunssan takia mutta sunnuntain finaalissa kaikki meni hyvin. Merkittäviä virheitä ei tullut ja kyllä SM-pronssi on tosi hieno saavutus, OK Trianin tulevaisuuden uusi huippusuunnistaja analysoi suoritustaan maalissa.

Miesten pääsarjan Suomenmestariksi suunnisti Latvian MM-kisoissa Suomea edustanut Kalevan Rastin Miika Kirmula. Hopeaa otti Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka ja pronssia Paimion Rastia edustava Ranskan maajoukkuemies Frederic Tranchand. Kirmulan taktiikkana kisassa oli kierrellä alussa mahdollisimman paljon ja tehdä samalla järkeviä valintoja niin, ettei väsyttäisi itseään heti alkuun raskaassa maastossa. -Tämä oli hyvä pitkän matkan kilpailu. Rastipisteet oli aika helppoja ja reitinvalinnat pääsääntöisesti ratkaisi tänään, SM-kultamitalisti totesi kisan jälkeen. Muutamia rastivälejä lukuun ottamatta Kirmulalta nähtiin erittäin sujuva, virheetön suoritus. Neljänneksi 14,7 km:n radalla ylsi nopeasti suunnistuksen kärkikaartiin noussut Helsingin Suunnistajien Einari Heinaro ja viidenneksi Tampereen Pyrintöä edustava ruotsalainen maajoukkuesuunnistaja Johan Runesson. OK Trian sai lauantain karsinnoista kaksi suunnistajaa sunnuntain finaaliin. Karsinnassa erinomaisesti eränsä viidenneksi suunnistanut Petteri Muukkonen ja myös tavoitellun finaalipaikan lunastanut Topi Penttinen olivat kuitenkin kuluttaneet parhaat paukkunsa jo lauantaina. Penttinen oli 51 finalistin joukossa 36. ja Muukkonen 45.

Naisten kilpailun voiton vei tamperelaisen Kooveen venäläissuunnistaja Svetlana Mironova ennen Keuruun Kisailijoiden Sari Anttosta ja MS Parman Maija Sianojaa. Koko kilpailun voittoon suunnisti MS Parman Anastasia Rudnaja, joka ei kuitenkaan ole oikeutettu Suomen mestaruuteen. -Päivän kisa oli rankka, rata oli todella vaikea ja reitinvalintoja oli hankala tehdä. Yhdellä rastilla menetin aikaa, koska maasto oli niin jyrkkä ja kivinen, että arkailin etenemisen kanssa. Kokonaisuudessaan suoritus oli kuitenkin aika sujuva ja nautin kisasta paljon, kertoi Mironova. Latvian MM-kisoissa keskimatkan hopeaa keskimatkalta voittanut Marika Teini jätti finaalin väliin kipeytyneen jalan vuoksi. OK Trianin hienoja kisoja kuluvalla kaudella suunnistanut Katja von Schoultz pääsi sunnuntain finaaliin upean karsintakisan 10. sijan kautta ollen 51 huippusuunnistajan kisassa lopulta sijalla 34.

Ikämiehistä OK Trianin suunnistajista onnistui hyvin myös Jani Virta, joka oli neljäs sarjassa H40 niukasti 9 sekuntia SM-pronssin vieneelle Vehkalahden Veikkojen Janne Weckmanille hävinneenä. Kirkkaimmat mitalit menivät Kooveen Jani Lakaselle ja Kalevan Rastin Simo Martomaalle.

Mikkeliläisen Navin SM-kisajärjestelyt onnistuivat hyvin. Anttolan Neitvuoren maastoissa Suomen mestaruuksista kamppaili yhteensä noin 2000 suunnistajaa.

KUVA (Pekka Vuorinen):

OK Trianin Kristian Salo on ottanut paikkansa nuorten huippusuunnistajien joukossa. Pitkiltä matkoilta tuloksena oli sarjan H16 SM-pronssi.

Mikko Reitti
 
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport