Lär dig orientering med MOBO

MOBO är en modern version av fasta kontroller och passar till telefoner med operativsystemen Windows Phone, Android och iOS (iPhone).

MOBO kartor i Östra Nyland

MOBO kartat Itä-Uudellamaalla

MOBO goes Runeberg

Itä-Uusmaalaisen OK Trianin ensimmäinen MOBO-rata on nimetty kansallisrunoilijamme J. L. Runebergin mukaan (Porvoo, Runeberg). Lähtöpaikka on Porvoon Länsirannalla, Taidetehtaan pääsisäänkäynnin ulkopuolella. Rata luikertelee keskustassa ja empirekaupungissa. Matkaa kertyy kolmisen kilometriä.  Jos suunnistat radan nautiskellen, etkä vain himoliikkujana, voit bongata kaiken muun ohella joitakin Runebergille tärkeitä paikkoja. Radan suunnittelussa on otettu turvallisuuden lisäksi huomioon myös perheen pienimmät liikkujat. Lapsia ajatellen rata on viety myös kahden leikkipuiston läpi. Kauniina päivänä voi vaikkapa tehdä mukaan hyvät eväät ja lähteä radalle kiireettömälle retkelle. 

Kartta


Loviisan Polku

Myös Loviisan pieneen, mutta sitäkin kauniimpaan, pittoreskiin kaupunkiin on avattu oma MOBO-rata! (Loviisa, Polku). Lähtöpaikka on Loviisan kauniin torin laidalla, Aktian konttorin sisäänkäynnin vieressä. Loviisan rata on noin neljä kilometriä pitkä ja sekin on suunniteltu myös koko perheelle sopivaksi. Reitti on helppokulkuinen ja se kiertelee kauniiden, huolella kunnostettujen ja vaalittujen talojen lomassa ja puistoissa. Radalle voi lähteä myös lastenvaunujen kanssa. Luonnollisesti tämänkin radan voi myös ottaa suunnistuksellisena haasteena, kuka on nopein. Vain saankohan tällä kerralla omasta ajastani muutaman sekunnin pois?

Kartta

Lovisa stigen

Även i den vackra drottningstaden Lovisa har det öppnats en MOBO-bana. Starten är belägen vid torgets hörn bredvid Aktia bankens huvudingång. Lovisa banan är ca 4 km lång lättframkomlig, även med barnvagn och lämpar sig för hela familjen. Den för dig genom den historiska nedre staden med sina vackra små trähus till Garnison. På vägen stöter du på Lovisa Småfolkets smådörrar som öppnar dörrarna till fantasins värld. Vill du inte drömma dig bort i småfolkets värld kan du ta banan som en utmaning och tävla om vem som tar sig igenom banan snabbast!

Karta

Mobo-suunnistuksessa ei siis tarvitse ajatella kelloa tai kalenteria. Kun rata on kerran avattu käyttöön, niin suunnistamaan voi lähteä juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Kaikki mobo-ratojen rastit ovat julkisilla paikoilla. Rastipisteet ovat helposti löydettävissä. Radat tulevat olemaan käytössä toistaiseksi, mahdollisesti jopa vuosia. Ratojen välittömässä läheisyydessä on myös monia kouluja, joten nämä radat voisivat olla parhaimmillaan osa innostavaa koululiikuntaa.

OK Trian toivoo molemmista MOBO-radoista olevan pitkään iloa kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille, sekä paikkakuntalaisille, että turisteille. Tämä on myös matkailijoille oiva tapa tutustua uuteen kaupunkiin! Toivomme luonnollisesti myös sitä, että tätä kautta saisimme mahdollisimman paljon uusia harrastajia tämän niin riemullisen ja antoisan lajin pariin. Itse olemme seurassamme niin innostuneita tästä uudesta mahdollisuudesta, että meillä on jo nyt suunnitelmissa seuraava mobo-rata Porvooseen! 

 

Lisätietoja Porvoon radasta Silja Vepsänrepo 040 7426982 tai silja@illimetri.fi 
Mikäli huomaatte Loviissa, että rastikyltti puuttuu tai on rikottu, olkaa ystävällisesti yhteydessä info@loviisa.fi

 

I sammarbete med

 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport