Amanda Strandvall, skolmästare i D20: “Just i år har orienteringen blivit min huvudgren”

31.08.2018 klo 20:16
Den 18-åriga idrottsgymnasisten från Vörå tog i Sibbo sin första seger i skolmästerskapen i orientering. Ännu förra säsongen var hennes huvudgren skidåkning.

– Fyra gånger, tror jag, svarar Amanda Strandvall på frågan hur många gånger hon deltagit i skolmästerskapen i orientering.,

– Men det är tre år sen senast, då blev jag fyra i D16.

I Söderkullas hällmarker knep Amanda segern i D20 med 23 sekunders marginal till Henna Pylvänäinen från Kouvola. Trea var Jasmiina Rantala från Helsingfors.

Från Amandas skola Vörå samgymnasium hade sju studerande åkt ner till Sibbo för att delta  i den individuella tävlingen, fem flickor och två pojkar. Nära medalj kom också Miika Nurmi i H20 och Hanna Lindgren i D17, bägge slutade på fjärde plats.


Från skidåkare till orienterare

Efter två vintrar med sämre flyt i skidspåret har Amanda, som på klubbnivå representerar IF Minken från Nykarleby, just i år känt att orienteringen börjat gå allt bättre.

I Sibbo fick hon till ett lyckat lopp utan stora missar och gillade både terrängen och banan, som enligt henne inte var speciellt svår.

Sprint-FM nästa mål

Liksom alla andra tävlingsorienterare är Amanda  just nu inne i en intensiv tävlingsperiod.
För en vecka sedan knep hon en sjätte plats i D20 i FM på långdistans i St Michel - och hade exakt samma tjejer som idag precis efter sig i resultatlistan.  Om två veckor väntar sprint-FM i Uleåborg.

– Minst plakett, säger Amanda om målet där, det blev nämligen silver i D18 ifjol.

 

Samtliga resultat i den individuella tävlingen hittar du här.

Marianne Nyman

Järjestäjät

OK Trian

Sipoo-Sibbo

Yhteistyökumppanit

Arla

Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag

OP Itä-Uusimaa, OP Östnyland
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport